Jsme neformální skupina obyčejných občanů, kteří vidí absolutní nutnost okamžitě změnit zákon o soukromých exekutorech. Máme zatím neformální název: Trváme Na Zrušení Soukromých Exekutorů.
V naši republice dennodenně soukromí exekutoři ničí další a další slušné rodiny. Jsou teď běžné případy, kdy na základě údajně nezaplacené pokuty v MHD v roce 1994, exekutor slušným lidem zastaví dům či byt a vymáhá částky okolo 10ti čí 20ti tisíc korun. Není způsob se proti tomu bránit.
Proto spojíme své síly abychom účinně tlačili na Ministerstvo Spravedlnosti a naše vážené poslance a senátory, aby do prvního ledna 2012 sjednali nápravu tohoto nehorázného bezpráví. Prosíme všechny rozumné občané aby se k této iniciativě připojili.
Chystáme Petice. Budeme navštěvovat poslanecké kanceláře se jasnými písemnými požadavky. Nepřestaneme dokud v této věci nebude obrovská změna.
Spojte se s nami na adrese: ExekuceJenFerove@seznam.cz

čtvrtek 1. září 2011

Naše Petice

Navržený text naší petice... (připominky komentaře a diskuse uvítany)... "My, občané České republiky, žádáme příslušné orgány státu, aby neprodleně zahájili jednání o zrušení soukromých exekutorů a zřízení jednotné neziskové státní instituce - exekutorský úřad ČR, který bude odpovědný Ministerstvu spravedlnosti ČR a jehož hlavním úkolem bude pouze vymáhání pohledávek, nikoliv výdělečná činnost. Současně žádáme, aby bylo upraveno nezabavitelné existenční minimum na takovou míru, která umožní důstojné přežití bez zbytečných dalších ztrát na majetku a zdraví povinného. Žádáme současně o úpravu všech dotčených právních norem tak, aby byly v souladu s právními normami a praktikami, které jsou používány v ostatních zemích EU, které je Česká republika členem a její zákony by se neměly vzdalovat od zákonů platných po celé EU."

2 komentáře:

  1. Sice exekuci nemám, ale strašně mne štve ta sprostota, neurvalost a zlodějina se státním souhlasem, proti které se lidé nemohou bránit. Úplně jako kdyby ti exekutoři zešíleli z hamižnosti. To jsem si ani ve snu nepředstavovala, co o tom v poslední době od lidí slyším. Stoprocentně vím, že když s tím zákonodárci nic neudělají, že by právně omezili to exekutprské kradení, tak přijde čas, kdy národ napíchne ty tlusté pijavice na vidle. Pes zahnaný do kouta kousne...

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou to jen soukromnici,tak krad jak mužou a nejde o věřitele .Ono na me brzo dojde

    OdpovědětVymazat